Fraktpolicy

Leveranspolicy & Kostnader på Stovex.se

1. Leveransinformation

1.1 Leveransbekräftelse
När din produkt är bokad för upphämtning från vårt/leverantörens lager, skickar fraktbolaget en leveransbekräftelse till dig. Den innehåller vanligtvis en spårningslänk, så att du kan följa din leverans via våra samarbetspartners inom transport.

1.2 Avisering
Transportbolaget kommer att meddela dig innan leverans med detaljerad information om planerad leveransdag och tid. Hemleveranser sträcker sig normalt över 3-4 timmar under dagtid, om inget annat anges av fraktbolaget. För leveranser till ombud eller paketskåp erbjuds ett angivet tidsintervall för uthämtning.

1.3 Körbar väg
Hemleveranser inkluderar transport fram till tomtgräns på körbar väg om inget annat anges. För lägenheter levereras varor vanligtvis till porten på markplan. Vid eventuella tillträdeshinder levereras varor så långt det är körbart.

1.4 Leveransmottagande
Varorna skall alltid inspekteras noggrant vid mottagandet, innan du kvitterar leveransen. Synliga skador på emballage eller produkten skall alltid noteras på fraktsedeln innan kvittering. Leverans sker endast med kvittens av kunden, eller en för kunden ansvarig mottagare. 

2. Leveranssätt

2.1 Hemleverans
Hemleverans sker under dagtid fram till porten i markplan för lägenheter eller till tomtgräns för villor. Mottagaren måste vara samma som på beställningen och kunna legitimera sig vid leverans.

2.2 Leverans till ombud
Leverans sker till närmaste ombud för valt transportbolag. Du får ett SMS när leveransen finns att hämta ut i 7 dagar mot legitimation och sändningsinformation.

2.3 Leverans till öar
Sker endast till öar med broförbindelse, eller anslutna till Trafikverkets färjetrafik. Till Gotland sker biltransport enligt gällande fraktvillkor. Övriga öar levereras till närmsta terminal på fastlandet. Specialemballage kan krävas för viss färjetrafik.

2.4 Specialtransport Skrymmande och tunga produkter som marksten, virke eller spabad levereras med specialtransport till porten i markplan för lägenheter eller tomtgräns för villor.

3. Fraktkostnad

Observera att du som köpare står för fraktkostnaderna, aktuella fraktkostnader kommer att specificeras innan du genomför ditt köp.

 4. Ansvar för Frakt

Stovex.se överlämnar ansvaret för frakten till dig som kund så snart varan har lämnat vårt lager. Eventuella frågor gällande transport, ombokning av leverans och andra ärenden relaterade till frakt bör kommuniceras direkt mellan köparen och det ansvariga fraktbolaget. Vi strävar efter att erbjuda tydlig information och smidiga transaktioner, och genom att överlåta fraktansvaret till dig försäkrar vi oss om att du har direkt kontakt och möjlighet att hantera eventuella frågor eller önskemål som kan uppstå under fraktprocessen. Vi finns tillgängliga för att assistera och ge råd om hur du kan lösa eventuella frågor med fraktbolaget.

Skriv till oss

Har du någon fråga?

Skriv till oss om du behöver hjälp med ditt ärende, vi återkopplar så fort vi kan!